Italien

Den berömda italienska författaren Umberto Eco har sagt: "En resa till Italien alltid måste ses som en upptäcktsresa som kommer att avslöja inte en utan många italienska". En skidsemester är inget undantag. Det finns små, intima områden, vars titel är "vad som helst för pengar och lugn och ro," mode, exklusiva platser av de berömda och de som vill vara. Kan inte få nog, en Dolomiti Superskipas tillgång till 1220 kilometer pist. Vad du än väljer får du dessutom underbar, avslappnad, italienska sätt att vara - och en variant av italienarna "oumbärliga kaffe, kanske garneras med en mes likör eller alkohol.  

Skidorter i Italien

Ski Alagna
Njut av den italienska charm och ta en skidsemester till Alagna. Här är en skiomårde av 180 kilometer, och det är möjligt att åka skidor till de andra städerna i området. Det finns backar i alla färger och nivåer, så alla i familjen kan känna sig bekväma i backarna. En skidsemester i Alagna är bara en lugn semester eftersom staden ligger ostört på botten av Valsésiadalen. Här är en unik utsikt över de vackra bergen som omger staden. Själva staden ligger 1200 meter över havet. Det finns vackra boulevarder, som är härligt att zip ner. Den längsta pisten är 15 km lång, så här kan du verkligen njuta av resan ner. En skidsemester i Alagna är ett säkert val för familjen, där den italienska charm och utsökt skidområdet kommer att bli älskad av de flesta.

Ski Bardonecchia
Bardonecchia är inte som andra områden. Det är i alla aspekter av en "split" skidort. Staden är uppdelad i två, är skidåkning fördelade på tre områden och på vardagar är här nästan tomt på trånga helgerna. Bardonecchia är en ganska stor stad / by. Det kommer att bli en bra bas för att utforska de närliggande franska och andra italienska skidorter, men i sig det erbjuder 140 km pister som passar bäst för nybörjare och intermediärer. Super Skidåkare kan hitta i backen lite tråkigt, men då är offpist möjligheterna är fantastiska.  

Predazzo
Predazzo ligger mellan dalarna Fiemme och Fossa i hjetet av Dolomomitterne.
Det är en av Italiens mindre skidorter och är särskilt lämpad för mellanliggande - avancerade åkare. Det finns 80 km pist, alla erbjuder fantastisk utsikt över de omgivande bergstopparna. Längs Predazzo kör en cross spår skidor vid 55 km. Själva byn är typiskt italienskt: tyst och lugn, med kyrktorget som stadens nerv. Här finns mysiga caféer och restauranger, men inget vild after-ski erbjudanden.