Norge

Längd-eller utförsåkning

Bättre terrängen kan inte önska sig. I Norge finns det många stora, orörda och praktiskt taget obebodd fjeldplateauer med enorma storslagna vidder som ger utsikt över djupa fjordar, spektakulära vattenfall och snöklädda fjälltoppar. Även den mest blasé skidturisterna måste kapitulera sig.Skituren också kan utföras i skyddade skogsområden, kan särskilt nybörjare njuta. Den markerade leder driver inte och träden ger lä, men måste fly. Norrmännen skilja mellan tre typer av cross-country och har en klädkod för varje: traditionell längdåkning super smala skidor / skidskor bär träningsoverall Turski mer moderata skidor, bär anorak och ryggsäck som innehåller lunch och drycker fjeldski på breda skidor, ryggsäck med samma innehåll som ovan men kompletteras med spade och sovsäck, eftersom norrmännen ofta gör sig själv en snögrotta att sova i. 

Beitostølen
Med Jotunheimen i omedelbar närhet börjar säsongen i början Beitostøl. Området är perfekt för både slalom som längdskidåkning, som lockar många skidåkare som alltmer föredrar vekselvirningen mellan 2 typer av skidåkning. Här finns 230 km markerade vandringsleder, som oftast ligger i de höga bergen, några går genom skogen, vilket är särskilt bevuxen med björkar. Här finns familjevänliga nedfarter, snowboard park med halfpipe och inhägnat barnområde. Om du vill ha mer "vispad grädde på kakan" är Raudal bara 6 km bort - och här skulle vara tillräckligt utmanande för även de mest kräsna.

Nordseter
Nordseter, tillsammans med Sjusøen och OS-staden Lillehammer stora områden som är perfekt för längdskidåkning. I rätt glest befolkade ödemarken finns 350 spår miles, av vilka många är dubbelspårig. Lederna ligger i ett vackert skogsområde som gör resan en stor upplevelse. Möjligheterna för utförsåkning är begränsat, men du kan använda körs som øveterræn. Det finns möjlighet att vara i backen hela dagen, eftersom många av de boende har ett gemensamt system som ger lunch för varandra. Nordseter är en idealisk plats för familjer med barn, som erbjuder många aktiviteter som plats för barnfamiljer.

Holmenkollen
Vem som helst med ett minimum av intresse för vintersport bekant syn för hopbakken i Holmenkollen - och navnet.O g det är inte förvånande. Holmenkollen är världens äldsta skidort, som byggdes 1892 bara 10 km från Oslo. Olympiska vinterspelen hölls här 1952. Holmenkollen är ett mecka för alla nordiska skidåkning och en internationell symbol för tävlingar backhoppning. Här är præparede turløjper betjänas av snökanoner, om vädret misslyckas. På toppen av Holmenkollen är Tryvann Winter Park - en alpin växter och funpark för snowboardåkare med big jump, besökte halfpipe och pukkelpist.Holmenkollen årligen av upp till 1 milj. turister