Österrike

De österrikiska Alperna sträcker sig från Wien i öster till Schweiz i väster och från Tyskland i norr till Dolomiterna i söder. Området från Tyskland kallas foten, höjden är betydligt lägre än Alperna. Österrike är därför mycket lämplig för skidåkning av något slag och för alla nivåer. Österrike har varit centrum för många danskar vintern på många år och inte utan anledning. Terrängen ger sig, men även den österrikiska disposition jämlikhet, charm och gästfrihet ett absolut plus och prissätts i Österrike är överkomligt.

Dachstein West
Abtenau är obestridlig längdskidåkning paradis. 140 km. sluttningarna av varierande svårighetsgrad, gör 45 moderna liftar Abtenau för en familjevänlig upplevelse. Området sträcker sig över Övre Österrike, som gränsar till provinsen Salzburg. Barn under 6 år åker gratis med liftar.

St Anton
Ski St Anton i Tyrolen är synonymt med skidåkning perfekt match på grund av de höga bergen. Anton erbjuder en fantastisk offpist område. Området St Anton är framförallt för de mellanliggande och expert. Med sitt söderläge är tyvärr ofta mindre tillfredsställande snö men när snön är bra här, det är verkligen bra. Det är off-pist möjligheter för riktigt bra. Nattlivet är larmande och roligt, så St.Anton riktar sig till ungdomar och till dem som vill känna sig ung.

Serfaus
I den västra delen av Tyrolen är det nya skidområdet i Serfaus-Fiss-Ladis. Här är 175 perfekt pistekm av alla svårighetsgrader samt funpark för snowboardåkare. Området är en topp familj resort med sitt vackra och soliga läge nära Inn dal, omgivet av sagolika skogar med höga alpina träd. Det finns 10 km kälke körningar, 70 km vandringsleder och en mängd tjänster för barn. Efter skidåkningen i lugna omgivningar med endast ett fåtal barer, restauranger och nattklubbar.