Schwiez

Favoritskidområdena i Schweiz är Canton Graubünden och Berner Oberland och kantonen Wallis. Kantonen Graubünden ligger i den sydöstra delen av Schweiz. Rhen har sin källa i det centrala Schweiz, rinner genom en stor del av denna kanton. Här går den arkitektoniska spänner från medeltida slott till moderna konstruktioner. Här är 22oo pistekm, 1800km cross spår land och halv-rör för snowboardåkare.

Det talas tre språk i denna kanton: tyska, italienska och latin. Placeringen av Schweiz, som vi känner den idag har sitt ursprung här. Den täcks av både foten och Alperna till Lucerne som ett naturligt centrum och ett populärt resmål för folk från alla delar av världen. Här finns allt från snöklädda toppar till kristallklara sjöar. Berner Oberland: Många berg spår som leder fram till några av Schweiz högst berg några av dem med en höjd på mer än 4000m, t.ex. Finsteraahorn (4274m) och Jungfrau (4158m). I Berneralpen hittade 25km långa Aletschgletscher och det är också här som den berömda Emmentalerost kommer ifrån. Kantonen Valais: Med Genèvesjön i norr och Rhône dalen i söder är den fransk-och tyskspråkiga kantonen Wallis. I denna kanton är 9 av de 10 högsta bergen i Alperna, den högsta, mnt. Blanc är franska.

Populära resmål för skidsemestrare

Ski Klosters
Klosters, i den östra delen av Schweiz nära Österrike, är en gammal skidort etablerat i 1904 med alla de goda traditioner som den medför. Kanske Abbey är mest känd som den brittiska kungafamiljen favorit ställe när det kommer till den årliga skidsemester. Klosters tillsammans med 5 andra en mäktig stort skidområde med över 300 km vandringsleder. Det finns 55 sätt att transporteras upp till backen. Klosters är för människor som älskar action och äventyr, sport såväl som andra. En nybyggd idrottshall erbjuder många spännande aktiviteter. Det finns 4 restauranger i Klosters, av vilka en del har uppnått sjerner i Guide Michelin.

Saas Fee
Saas-Fee, Pearl av Alperna, är bland Schweiz högsta berg, 234 km från Genève. Platsen är inte direkt rekommenderas för nybörjare eftersom det finns stora glaciärer i området, som utmanar mest. Felskingletscheren (3000 m) kommer att tillfredsställa de flesta, och Langfluh utmana modigare. En snowpark med 3 halv-rör och en kvarts röret bör vara tillfredsställande för snowboards. Saas-Fee är en idyllysk, lugnt, bilfritt område där det är möjligt att hitta precis vad du vill från en vintersemester.

Ski Maranza
Maranza har två namn. Byn ligger i Valle Isarco när såväl Italien som Österrike och sprider sig från Brenner till Ponte Gardena. Den övre delen av dalen är inte en del av Dolomiti Superski, resten är det som ger tillgång till 132 kilometer pister utspridda över 6 skidområden som kan nås inom 15 minuter. Maranza ligger på en terrass Gitschberg. Det ger massor av solsken och en fantastisk utsikt över landskapet. Här är 22 km pist utan några speciella köer, massor av tystnad, så en skidresa här är en energi-avgift för alla - barnfamiljer såväl som ensam entusiast.