Tips på höstresa

Sommaren är över för denna gång och nu väntar vi bara på att höstlöven skall börja samlas på hög. Jobb och skolor är åter igång, vilket betyder att arbete samt hämtningar samt lämningar och lämningar på dagis avlöper varandra. Så här i början är de flesta av oss fulla av energi och många väljer att köra igång med lite träning för att komma i form. Men när höstmörkret sänkt sig över Sverige är det många som längtar bort. Vad passar då inte bättre än att göra en resa för två till en spännande destination eller unna sig lite extra. Här följer några restips inför hösten 2012.

Res på hemmaplan

För att få lite extra krafter när höstdepressionen väl sätter in, behöver du inte nödvändningtvis bege dig till utlandet. Det finns mycket att upptäcka i vårt avlånga land. Väljer du att stanna inom riketsgränser sparar du pengar och då har du även möjlighet att unna dig lite extra. Varför inte se till att prova något du alltid velat prova men inte haft pengar till? Du kan exempelvis anlita en limousineservice och boka limousine eller också göra det där fallskärmshoppet som du så länge drömt om.  Möjligheterna är många och kostnaderna resonabla för den som väljer att turista inom Sverige.

Resmål utomlands

Det finns mängder av vackra platser att upptäcka världen över. Här är två platser som verkligen bör besökas.

Barcelona

Det är inte spaniens huvudstad även om lätt kan tro det, däremot är Barcelona turismens huvudstad i Spanien. Barcelona är något av den drömstad, människorna är genuint trevliga, stämmningen på topp och staden sover i pricip aldrig. Om du gillar att festa bör du definitivt se till att besöka Spaniens och cataloniens stolthet. Eller varför inte gå och kolla fotboll på Camp Nou. Det är bara några av många sevärdheter i Barcelona som är värda ett besök. De råder således ingen brist på saker att hitta på i denna stad. Dessutom är vädret i Spanien förhållandevis soligt och fint jämfört med Sverige långt in på hösten.

Prag

Ett klassiskt resmål för restresor under hösten är Prag. Denna underbara stad med helt fantastiska byggnader, katedraler och broar. Det kostar inte mycket att åka buss, bil eller tåg till Prag och även mat samt boendekostnaderna är humana i denna huvudstad. Jag rekommenderar att du väntar lite med att boka resan, det brukar nämligen dyka upp billiga resor just till Prag strax innan höstlovet. För den som inte vill vänta hittar du lämpligt boende på http://www.hotelliprag.nu.

3 sep 2012